| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 13:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:+1 312 670 6707

Posle radnog vremena u hitnim slučajevima:

+ 1 312 804 1259 

Pasoši, vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 312 670 6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati


Generalni konzulat će biti zatvoren 15. i 18. februara 2019. godine zbog Dana državnosti Republike Srbije, kao i  američkog praznika Dana predsednika. Ukoliko ste državljanin Republike Srbije i potrebna vam je hitna pomoć, molimo pozovite + 312 804 01259.
 

Dobrodošli na internet prezentaciju Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu.

Svrha ove prezentacije je da vas informiše, ali i da bude sredstvo koje će nam omogućiti uzajamnu komunikaciju.
Za sva pitanja na koja ne budete našli odgovor na ovoj internet stranici, pozivamo vas da nam se obratite direktno a mi ćemo se potruditi da odgovor dobijete u što kraćem roku. Vaše sugestije i komentari će nam pomoći da unapredimo kvalitet ove prezentacije.

Ujedno obaveštavamo da Generalni konzulat ima svoju e-mail listu preko koje prosleđuje informacije o aktivnostima Generalnog konzulata, novostima u pružanju konzularnih usluga, kao i o kulturnim i drugim događajima koje organizje Generalni konzulat ili su od od značaja za našu zajednicu u SAD. Ukoliko ste zainteresovani da putem e-mail-a dobijate informacije od Generalnog konzulata, molimo da nas o tome obavestite na info@scgchicago.org i tom prilikom dostavite vaše ime i prezime, kao i ime države u kojoj boravite u SAD. Biće nam drago da i na taj način budemo povezani. 

Zahvaljujemo se na poseti.

 


 
 
 
PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE U ČIKAGU

Konzul žeran Republike Srbije Dejan Radulović priredio je prijem povodom 15.februara – Dana državnosti Republike Srbije.
Prijemu su prisustvovali predstavnici regionalnih kancelarija američkih federalnih organa, savezne države Ilinois, grada Čikaga, predstavnici konzularnog kora, predstavnici srpskih organizacija i udruženja, predstavnici crkve i ugledni pojedinci srpske zajednice, kao i druge zvanice iz javnog života Čikaga.
Prijem je počeo intoniranjem himni Republike Srbije i SAD koje su otpevale članice pevačke grupe “Oko sokolovo” iz Čikaga. Prisutnim gostima se obratio konzul žeran Dejan Radulović koji je tom prilikom podsetio na istorijske događaje koji su vezani za datum Dana državnosti. Istakao je značaj koji Srbija pridaje razvoju bilateralnih odnosa sa SAD kao i zahvalnost za američku podršku Srbiji u procesu evropskih integracija. Takođe, konzul žeran  je istakao ulogu srpske zajednice u SAD u odnosima dve zemlje, njenom doprinosu razvoju grada Čikaga i preneo spremnost za dalje produbljivanje saradnje između zbratimljenih gradova Beograda i Čikaga.
Povodom Dana državnosti čestitke Generalnom konzulatu su uputili gradonačelnik Čikaga Rahm Emanuel i državni tužilac Ilinoisa Kwame Raoul.
Galeriju fotografija sa prijema možete pogledati ovde.


PROMENA RADNOG VREMENA U RADU SA STRANKAMA

Obaveštavamo o promeni radnog vremena Generalnog konzulata u radu sa strankama. Naime, od ponedeljka, 11.februara 2019.godine Generalni konzulat će biti otvoren da prima stranke svakog radnog dana od ponedeljka do petka od 10 do 13 časova.

Od istog dana, 11.februara 2019.godine, Generalni konzulat će početi sa zakazivanjem termina za podnošenje zahteva za pasoš. Termini će biti u periodu od 10 do 15 časova. Termin je moguće zakazati na telefon 312 670 6707, lokal 108.  

Do navedene promene radnog vremena u radu sa strankama je došlo usled značajnog povećanja obima posla u pružanju konzularnih usluga. Posebno se beleži kontinuirano povećanje zahteva za izdavanje pasoša. Iz tih razloga, Generalni konzulat je primoran da radno vreme u radu sa strankama prilagodi realnim okvirima kako bi se obezbedio najbolji mogući servis.


KONZULARNI DAN U DALASU, TEKSAS

Obaveštavamo da će predstavnik Generalnog konzulata prisustvovati proslavi 20-godišnjice srpske pravoslavne crkve Sveta Tri Jerarha u Dalasu 17.febraura 2019.godine (1810 South Story Rd Irving, TX 75061).

Predstavnik Generalnog konzulata će tokom boravka na proslavi sa zadovoljstvom biti spreman da se sretne sa zainteresovanim licima koja budu imala pitanja iz konzularne nadležnosti.

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu datih ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se tekst ovlašćenja unapred dostavi u Word formatu, napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, na e-mail Generalnog konzulata. Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dostaviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu e-mail-a sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputstvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse. Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način. Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokumenata se mogu naći ovde.

Pozivamo državljane Republike Srbije u Teksasu da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa konzulom.

Molimo da ovu informaciju o Konzularnom danu u Teksasu podelite sa rođacima i prijateljima.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova