| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 16:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:  + 1 (312) 670-6707

Pasoši - lokal 101

Vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 (312) 670-6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati

 

 

 

 


 
 
 
KONZULARNI DAN U LOS ANĐELESU

Konzularni dan u Los Anđelesu će se održati u nedelju, 22.aprila 2018.godine, a ne kako je prethodno najavljeno  29. aprila 2018.godine.

Predstavnik Generalnog konzulata će 22.aprila od 12 do 14 časova biti u pravoslavnom hramu Svetog Save (1640 South San Gabriel Blvd. San Gabriel, CA 91776).

Državljane Srbije koji su već kontaktirali Generalni konzulat u vezi sa overom dokumenta obaveštavamo da je potrebno da dođu u navedeno vreme i sa sobom obavezno donesu identifikacioni dokument. Tom prilikom će se finalizovati postupak overe dokumenta i isti će moći da se preuzme.  

Pozivamo državljane Republike Srbije da iskoriste ovu priliku i sretnu sa predstavnikom Generalnog konzulata radi pitanja iz konzularne nadležnosti. 

Molimo da ovu informaciju o Konzularnom danu u Los Anđelesu podelite sa rođacima i prijateljima.


SUFINANSIRANjE PROJEKATA DIJASPORE

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za dijasporu je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata koja doprinose jačanju veza između matice i dijaspore.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje projekata koji imaju za cilj učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta, kao i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore.

Konkurs je otvoren do 30. marta 2018.godine. Više o konkursu i detalji u vezi sa podnošenjem predloga projekata se mogu naći ovde.


PREZENTACIJA SRBIJE NA POSLOVNOM FORUMU

Ekonomske mogućnosti i poslovanje u Republici Srbiji su predstavljeni na poslovnom forumu “Doing Business in Eastern Europe”. Forum je organizovao College of Business na kampusu Governors State University u predrgađu Čikaga.

Na forumu su predstavljene tri zemlje – Poljska, Bugarska i Srbija. Učestvovali su predstavnici Univerziteta organizatora, Northeastern univerziteta iz Bostona, predstavnici Ministarstva trgovine SAD, Agencije za mala preduzeća SAD, Udruženja za međunarodnu trgovinu za oblast metropole Čikaga i drugi.   

Konzul žeran Dejan Radulović je održao prezentaciju o prednostima poslovanja i investiranja u Srbiji. Upoznao je prisutne sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Srbiji, preduzetim makroekonomskim merama, stvorenom poslovnom okruženju koji Srbiju svrstava u jednu od atraktivnijih lokacija za investiranje. Ukazao je na sve prednosti poslovanja u Srbiji a posebno na podsticaje finansijske podrške investitorima. Nakon prezentacije, prikazan je petominutni film Razvojne agencije Srbije “Zašto investirati u Srbiju”.

Nakon prezentacija sve tri zemlje, prisutni poslovni ljudi iz privatnog i bankarskog sektora su imali priliku da postavljaju pitanja.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova