| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 16:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:  + 1 (312) 670-6707

Pasoši - lokal 101

Vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 (312) 670-6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati

 

 

 

 


 
 
 
KONCERTI “KOSOVSKIH BOŽURA” NA SREDNjEM ZAPADU

Muzički etno sastav iz Srbije “Kosovski božuri” su u okviru turneje na Srednjem Zapadu održali deset koncerata u srpskim pravoslavnim hramovima u Čikagu, kao i drugim gradovima u državi Ilinois i Indijani uključujući i grad Indijanopolis. Pored članova “Kosovskih božura”, prevdođenim glumicom Ivanom Žigon, na koncertima učestvuju i Bojana Peković, gusle, i Predrag Radisavljević, harmonika. Na koncertima izvode i recituju pesme inspirisane Kosovom i Metohijom. Posećenost na koncertima je bila izuzetno dobra i reakcije publike su veoma emotivne. 

Prvom koncertu održanom u crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu, u ime Generalnog konzulata je prisustvovao konzul žeran Dejan Radulović. Takođe, tokom boravka u Čikagu članovi muzičkog sastava “Kosovski božuri” posetili su i Generalni konzulat.

Galerija fotografija se može pogledati ovde.


“DANI DUŠANA KOVAČEVIĆA” U ČIKAGU

U organizaciji Srpskog pozorišta “Mira Sremčević” u Čikagu je održan festival “Dani Dušana Kovačevića”. Tom prilikom su prikazne predstave “Zvezdana prašina” u izvođenju članova Srpskog pozorišta u Čikagu i “Maratonke trče počasni krug” u izvođenju članova Srpskog pozorišta iz Toronta. Planirana treća predstava “Saborni centar” Srpskog pozorišta u Čikagu je otkazana iz opravdanih razloga. 

Na Festivalu su se publici obratili Slavica Petrović iz Srpskog pozorišta u Čikagu i konzul žeran Dejan Radulović koji se zahvalio na organizaciji Festivala i istako entuzijazam članova srpskih pozorišta koja su se afirmisala prethodnih godina i time zauzeli posebno mesto u kulturnom životu srpskih zajednica u Čikagu i Torontu.

Tom prilikom pročitana je i pozdravna poruka Dušana Kovačevića koju je poslao povodom održavanja Festivala u Čikagu. Nakon predstave Srpskog pozorišta iz Toronta konzul žeran Dejan Radulović se susreo sa glumcima i zahvalio im se na gostovanju na Festivalu u Čikagu.

Galerija fotografija se može pogledati ovde


ODBOJKAŠI SRBIJE U ČIKAGU

Odbojkaška muška reprezentacija Srbije će gostovati u Čikagu i tom prilikom odigrati utakmice sa reprezentacijama SAD, Poljske i Irana od 15. do 17. juna 2018. Utakmice se igraju u okviru Lige nacija.

Utakmice će se igrati u Sears Centre Arena (5333 Prairie Stone Pkwy, Hoffman Estates, IL 60192).

Generalni konzulat poziva ljubitelje odbojke i sve zainteresovane da ovom prilikom podrže odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Za više informacija kliknite ovde


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova