| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 16:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:+1 312 670 6707

Posle radnog vremena u hitnim slučajevima:

+ 1 312 804 0123 

Pasoši, vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 312 670 6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati

 

 

Dobrodošli na internet prezentaciju Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu.

Svrha ove prezentacije je da vas informiše, ali i da bude sredstvo koje će nam omogućiti uzajamnu komunikaciju.
Za sva pitanja na koja ne budete našli odgovor na ovoj internet stranici, pozivamo vas da nam se obratite direktno a mi ćemo se potruditi da odgovor dobijete u što kraćem roku. Vaše sugestije i komentari će nam pomoći da unapredimo kvalitet ove prezentacije.

Ujedno obaveštavamo da Generalni konzulat ima svoju e-mail listu preko koje prosleđuje informacije o aktivnostima Generalnog konzulata, novostima u pružanju konzularnih usluga, kao i o kulturnim i drugim događajima koje organizje Generalni konzulat ili su od od značaja za našu zajednicu u SAD. Ukoliko ste zainteresovani da putem e-mail-a dobijate informacije od Generalnog konzulata, molimo da nas o tome obavestite na info@scgchicago.org i tom prilikom dostavite vaše ime i prezime, kao i ime države u kojoj boravite u SAD. Biće nam drago da i na taj način budemo povezani. 

Zahvaljujemo se na poseti.

 


 
 
 
KONZULARNI DAN U FENIKSU, ARIZONA

Generalni konzulat organizuje Konzularni dan u subotu, 3. novembra 2018. tokom Srpskog festivala u pravoslavnom hramu Svetog Save u Feniksu, Arizona (4436 East McKinley Street, Phoenix, AZ 85008).

Predstavnici Generalnog konzulata će 3.novembra biti prisutni u navedenom hramu i biće u prilici da prime moguće zahteve i odgovaraju na pitanja iz konzularne nadležnosti. Ovo se ne odnosi na podnošenje zahteva za pasoš, jer se ovi zahtevi mogu isključivo podneti u prostorijama Generalnog konzulata.

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu datih ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se tekst ovlašćenja unapred dostavi u Word formatu, napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, na e-mail Generalnog konzulata. Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dostaviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu e-mail-a sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputstvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse.

Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način. Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokumenata se mogu naći ovde.

Pozivamo državljane Republike Srbije u Arizoni da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa predstavnicima Generalnog konzulata radi pitanja iz konzularne nedležnosti.

Molimo da ovu informaciju o Konzularnom danu u Feniksu podelite sa rođacima i prijateljima.


KONZULARNI DAN NA FESTIVALU U SAN MARKOSU

Konzularni dan održan je 29.septembra u San Markosu, Severni okrug San Dijega, Kalifornija, što je bila prva poseta predstavnika Generalnog konzulata srpskoj zajednici u tom delu Kalifornije.

S obzirom da je Konzularni dan održan u okviru tradicionalnog Srpskog festivala u San Markosu, inače najvećeg festivala srpske zajednice u Južnoj Kaliforniji, Generalni konzulat je imao svoj štand na kojem su posetioci imali prilike da razgovaraju sa predstavnicima Generalnog konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Takođe, tom prilikom su pružene moguće konzularne usluge državljanima Republike Srbije. Na štandu su posetioci imali prilike do dobiju turistički promotivni materijal, kao i odgovore na pitanja u vezi sa investiranjem u Srbiju. 

Festival je posetilo više od dve hiljade gostiju. Pored lica srpskog porekla, gosti Festivala su bili i američki građani, kao i pripadnici drugih etničkih zajednica koji borave u najširoj okolini San Markosa. Festival su posetili Jim Desmond, gradonačelnik San Markosa i Rebecca Jones, zamenica gradonačelnika San Markosa, sa kojima se susreo i konzul žeran Dejan Radulović. Takođe, Festivalu su prisustvovali sveštenici srpskih pravoslavnih crkava u Južnoj Kaliforniji. 

Pomoć i podršku u organizovanju Konzularnog dana su pružili sveštenik Milovan Katanić i predstavnici crkveno-školske opštine “Sveta Petka” u San Markosu na čemu je Generalni konzulat posebno zahvalan.
Galeriju fotografija možete pogledati ovde.


TRENING NOVAKA ĐOKOVIĆA SA DECOM IZ ČIKAGA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je boravio u Čikagu radi učešća na egzibicionom turniru Laver Cup.

Tokom borvaka u Čikagu, Fondacija Novaka Đokovića je organizovala trening i druženje sa preko 60-toro dece iz Čikaga koja treniraju tenis. Na treningu su više od polovine učesnika bila deca iz ovdašnje srpske zajednice, uključujući i učenike srpskih osnovnih škola “Sveti Sava” u Čikagu i Milvokiju. Takođe, Fondacija je omogućila da preko 40 dece iz srpske zajednice prati teniski turnir jedan dan. Pomoć u okupljanju dece pružio je Generalni konzulat u saradnji sa srpskim školama i roditeljima dece.

Ha poziv Fondacije Novaka Đokovića predstavnici Generanog konzulata su prisustvovali donatarskom skupu pod nazivom “Doručak sa šampionima” koji je održan u hotelu Ritz Carlton u Čikagu uz učešće Novaka Đokovića i tenisera Rodžer Federera kao njegovog gosta. 

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova