| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 13:00 *                          

  * осим у време празника

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 312 670 6707

После радног времена у хитним случајевима:

+ 312 804 1259

Пасоши, визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Локација/мапа                  
Fax:     + 1 312 670-6787 Конзуларна надлежност                                        
E-mail: info@scgchicago.org Почасни конзули
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

Генерални конзулат ће бити затворен 15. и 18. фебруара 2019. године због Дана државности Републике Србије, као и америчког празника Данa председника. Уколико сте држављанин Републике Србије и потребна вам је хитна помоћ, молимо позовите + 312 804 01259. 

 

          

Добродошли на интернет презентацију Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу.

Сврха ове презентације је да вас информише, али и да буде средство које ће нам омогућити узајамну комуникацију.
За сва питања на која не будете нашли одговор на овој интернет страници, позивамо вас да нам се обратите директно а ми ћемо се потрудити да одговор добијете у што краћем року. Ваше сугестије и коментари ће нам помоћи да унапредимо квалитет ове презентације.

Уједно обавештавамо да Генерални конзулат има своју е-mail листу преко које прослеђује информације о активностима Генералног конзулата, новостима у пружању конзуларних услуга, као и о културним и другим догађајима које организје Генерални конзулат или су од од значаја за нашу заједницу у САД. Уколико сте заинтересовани да путем е-mail-а добијате информације од Генералног конзулата, молимо да нас о томе обавестите на info@scgchicago.org и том приликом доставите ваше име и презиме, као и име државе у којој боравите у САД. Биће нам драго да и на тај начин будемо повезани. 

Захваљујемо се на посети.

 

 


 
 
 
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ

Конзул жеран Републике Србије Дејан Радуловић приредио је пријем поводом 15.фебруара – Дана државности Републике Србије.
Пријему су присуствовали представници регионалних канцеларија америчких федералних органа, савезне државе Илиноис, града Чикага, представници конзуларног кора, представници српских организација и удружења, представници цркве и угледни појединци српске заједнице, као и друге званице из јавног живота Чикага.
Пријем је почео интонирањем химни Републике Србије и САД које су отпевале чланице певачке групе “Око соколово” из Чикага. Присутним гостима се обратио конзул жеран Дејан Радуловић који је том приликом подсетио на историјске догађаје који су везани за датум Дана државности. Истакао је значај који Србија придаје развоју билатералних односа са САД као и захвалност за америчку подршку Србији у процесу европских интеграција. Такође, конзул жеран  је истакао улогу српске заједнице у САД у односима две земље, њеном доприносу развоју града Чикага и пренео спремност за даље продубљивање сарадње између збратимљених градова Београда и Чикага.
Поводом Дана државности честитке Генералном конзулату су упутили градоначелник Чикага Rahm Emanuel и државни тужилац Илиноиса Kwame Raoul.
Галерију фотографија са пријема можете погледати овде.


ПРОМЕНА РАДНОГ ВРЕМЕНА У РАДУ СА СТРАНКАМА

Обавештавамо о промени радног времена Генералног конзулата у раду са странкама. Наиме, од понедељка, 11.фебруара 2019.године Генерални конзулат ће бити отворен да прима странке сваког радног дана од понедељка до петка од 10 до 13 часова.

Од истог дана, 11.фебруара 2019.године, Генерални конзулат ће почети са заказивањем термина за подношење захтева за пасош. Термини ће бити у периоду од 10 до 15 часова. Термин је могуће заказати на телефон 312 670 6707, локал 108.  

До наведене промене радног времена у раду са странкама је дошло услед значајног повећања обима посла у пружању конзуларних услуга. Посебно се бележи континуирано повећање захтева за издавање пасоша. Из тих разлога, Генерални конзулат је приморан да радно време у раду са странкама прилагоди реалним оквирима како би се обезбедио најбољи могући сервис.
 


КОНЗУЛАРНИ ДАН У ДАЛАСУ, ТЕКСАС

Обавештавамо да ће представник Генералног конзулата присуствовати прослави 20-годишњице српске православне цркве Света Три Јерарха у Даласу 17.фебраура 2019.године (1810 South Story Rd Irving, TX 75061).

Представник Генералног конзулата ће током боравка на прослави са задовољством бити спреман да се сретне са заинтересованим лицима која буду имала питања из конзуларне надлежности.

Напомињемо да ће овом приликом бити могуће да се потпишу и овере овлашћења, посебно она која се односе на наследна права и некретнине у Србији. За оверу датих овлашћења у прописаној форми је неопходно да се текст овлашћења унапред достави у Word формату, написан на српском језику, ћириличним писмом, на e-mail Генералног конзулата. Истовремено је неопходно доставити и копију важећег идентификационог документа (важећи пасош Р.Србије). Уколико давалац овлашћења нема важећи пасош Р.Србије, неопходно је доставити копију америчког важећег идентификационог документа (пасош, зелена карта или возачка дозвола). По пријему е-mail-а са наведеним документима, Генерални конзулат ће доставити упутство у вези са плаћањем конзуларне таксе. Наглашавамо да се овера докумената неће моћи реализовати на лицу места уколико претходно нису достављена на горе описани начин. Иначе, додатне информације у вези са овером докумената се могу наћи овде.

Позивамо држављане Републике Србије у Тексасу да искористе ову прилику и овере потребна документа или се сретну са конзулом.

Молимо да ову информацију о Конзуларном дану у Тексасу поделите са рођацима и пријатељима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова