| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 16:00 *                          

  * осим празницима  Празници

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 (312) 670-6707

Пасоши локал - 101

Визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Directions/Map                  
Fax:     + 1 (312) 670-6787 Jurisdiction                                        
E-mail: info@scgchicago.org Honorary Consulates
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

 

 

          

 

 


 
 
 
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ЛОС АНЂЕЛЕСУ

Конзуларни дан у Лос Анђелесу ће се одржати у недељу, 22.априла 2018.године, а не како је претходно најављено  29. априла 2018.године.

Представник Генералног конзулата ће 22.априла од 12 до 14 часова бити у православном храму Светог Саве (1640 South San Gabriel Blvd. San Gabriel, CA 91776).

Држављане Србије који су већ контактирали Генерални конзулат у вези са овером документа обавештавамо да је потребно да дођу у наведено време и са собом обавезно донесу идентификациони документ. Том приликом ће се финализовати поступак овере документа и исти ће моћи да се преузме.  

Позивамо држављане Републике Србије да искористе ову прилику и сретну са представником Генералног конзулата ради питања из конзуларне надлежности. 

Молимо да ову информацију о Конзуларном дану у Лос Анђелесу поделите са рођацима и пријатељима.


СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за дијаспору је расписало конкурс за суфинансирање пројеката која доприносе јачању веза између матице и дијаспоре.

Конкурсом је предвиђено суфинансирање пројеката који имају за циљ учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета, као и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Конкурс је отворен до 30. марта 2018.године. Више о конкурсу и детаљи у вези са подношењем предлога пројеката се могу наћи овде.


ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ

Економске могућности и пословање у Републици Србији су представљени на пословном форуму “Doing Business in Eastern Europe”. Форум је организовао College of Business на кампусу Governors State University у предргађу Чикага

На форуму су представљене три земље – Пољска, Бугарска и Србија. Учествовали су предстaвници Универзитета организатора, Northeastern универзитета из Бостона, представници Министарства трговине САД, Агенције за мала предузећа САД, Удружења за међународну трговину за област метрополе Чикага и други.   

Конзул жеран Дејан Радуловић је одржао презентацију о предностима пословања и инвестирања у Србији. Упознао је присутне са актуелном економском ситуацијом у Србији, предузетим макроекономским мерама, створеном пословном окружењу који Србију сврстава у једну од атрактивнијих локација за инвестирање. Указао је на све предности пословања у Србији а посебно на подстицаје финансијске подршке инвеститорима. Након презентације, приказан је петоминутни филм Развојне агенције Србије “Зашто инвестирати у Србију”.

Након презентација све три земље, присутни пословни људи из приватног и банкарског сектора су имали прилику да постављају питања.

Галерију фотографија погледајте овде.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова