| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 16:00 *                          

  * осим празницима  Празници

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 (312) 670-6707

Пасоши локал - 101

Визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Локација/мапа                  
Fax:     + 1 (312) 670-6787 Конзуларна надлежност                                        
E-mail: info@scgchicago.org Почасни конзули
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

 

 

          

 

 

 


 
 
 
КОНЦЕРТИ “КОСОВСКИХ БОЖУРА” НА СРЕДЊЕМ ЗАПАДУ

Музички етно састав из Србије “Косовски божури” су у оквиру турнеје на Средњем Западу одржали десет концерата у српским православним храмовима у Чикагу, као и другим градовима у држави Илиноис и Индијани укључујући и град Индијанополис. Поред чланова “Косовских божура”, превдођеним глумицом Иваном Жигон, на концертима учествују и Бојана Пековић, гусле, и Предраг Радисављевић, хармоника. На концертима изводе и рецитују песме инспирисане Косовом и Метохијом. Посећеност на концертима је била изузетно добра и реакције публике су веома емотивне. 

Првом концерту одржаном у цркви Светог Стефана Дечанског у Чикагу, у име Генералног конзулата је присуствовао конзул жеран Дејан Радуловић. Такође, током боравка у Чикагу чланови музичког састава “Косовски божури” посетили су и Генерални конзулат.

Галерија фотографија се може погледати овде


“ДАНИ ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА” У ЧИКАГУ

У организацији Српског позоришта “Мира Сремчевић” у Чикагу је одржан фестивал “Дани Душана Ковачевића”. Том приликом су приказне представе “Звездана прашина” у извођењу чланова Српског позоришта у Чикагу и “Маратонке трче почасни круг” у извођењу чланова Српског позоришта из Торонта. Планирана трећа представа “Саборни центар” Српског позоришта у Чикагу је отказана из оправданих разлога. 

На Фестивалу су се публици обратили Славица Петровић из Српског позоришта у Чикагу и конзул жеран Дејан Радуловић који се захвалио на организацији Фестивала и истако ентузијазам чланова српских позоришта која су се афирмисала претходних година и тиме заузели посебно место у културном животу српских заједница у Чикагу и Торонту.

Том приликом прочитана је и поздравна порука Душана Ковачевића коју је послао поводом одржавања Фестивала у Чикагу. Након представе Српског позоришта из Торонта конзул жеран Дејан Радуловић се сусрео са глумцима и захвалио им се на гостовању на Фестивалу у Чикагу.

Галерија фотографија се може погледати овде


ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ

Одбојкашка мушка репрезентација Србије ће гостовати у Чикагу и том приликом одиграти утакмице са репрезентацијама САД, Пољске и Ирана од 15. до 17. јуна 2018. Утакмице се играју у оквиру Лиге нација.

Утакмице ће се играти у Sears Centre Arena (5333 Prairie Stone Pkwy, Hoffman Estates, IL 60192).

Генерални конзулат позива љубитеље одбојке и све заинтересоване да овом приликом подрже одбојкашку репрезентацију Србије.

За више информација кликните овде.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова