| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 16:00 *                          

  * осим празницима  Празници

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 312 670 6707

После радног времена у хитним случајевима:

+ 312 804 0123

Пасоши, визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Локација/мапа                  
Fax:     + 1 312 670-6787 Конзуларна надлежност                                        
E-mail: info@scgchicago.org Почасни конзули
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

 

          

Добродошли на интернет презентацију Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу.

Сврха ове презентације је да вас информише, али и да буде средство које ће нам омогућити узајамну комуникацију.
За сва питања на која не будете нашли одговор на овој интернет страници, позивамо вас да нам се обратите директно а ми ћемо се потрудити да одговор добијете у што краћем року. Ваше сугестије и коментари ће нам помоћи да унапредимо квалитет ове презентације.

Уједно обавештавамо да Генерални конзулат има своју е-mail листу преко које прослеђује информације о активностима Генералног конзулата, новостима у пружању конзуларних услуга, као и о културним и другим догађајима које организје Генерални конзулат или су од од значаја за нашу заједницу у САД. Уколико сте заинтересовани да путем е-mail-а добијате информације од Генералног конзулата, молимо да нас о томе обавестите на info@scgchicago.org и том приликом доставите ваше име и презиме, као и име државе у којој боравите у САД. Биће нам драго да и на тај начин будемо повезани. 

Захваљујемо се на посети.

 

 


 
 
 
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ФЕНИКСУ, АРИЗОНА

Генерални конзулат организује Конзуларни дан у суботу, 3. новембра 2018. током Српског фестивала у православном храму Светог Саве у Фениксу, Аризона (4436 East McKinley Street, Phoenix, AZ 85008).

Представници Генералног конзулата ће 3.новембра бити присутни у наведеном храму и биће у прилици да приме могуће захтеве и одговарају на питања из конзуларне надлежности. Ово се не односи на подношење захтева за пасош, јер се ови захтеви могу искључиво поднети у просторијама Генералног конзулата.

Напомињемо да ће овом приликом бити могуће да се потпишу и овере овлашћења, посебно она која се односе на наследна права и некретнине у Србији. За оверу датих овлашћења у прописаној форми је неопходно да се текст овлашћења унапред достави у Word формату, написан на српском језику, ћириличним писмом, на e-mail Генералног конзулата. Истовремено је неопходно доставити и копију важећег идентификационог документа (важећи пасош Р.Србије). Уколико давалац овлашћења нема важећи пасош Р.Србије, неопходно је доставити копију америчког важећег идентификационог документа (пасош, зелена карта или возачка дозвола). По пријему е-mail-а са наведеним документима, Генерални конзулат ће доставити упутство у вези са плаћањем конзуларне таксе.

Наглашавамо да се овера докумената неће моћи реализовати на лицу места уколико претходно нису достављена на горе описани начин. Иначе, додатне информације у вези са овером докумената се могу наћи овде.

Позивамо држављане Републике Србије у Аризони да искористе ову прилику и овере потребна документа или се сретну са представницима Генералног конзулата ради питања из конзуларне недлежности.

Молимо да ову информацију о Конзуларном дану у Фениксу поделите са рођацима и пријатељима.


КОНЗУЛАРНИ ДАН НА ФЕСТИВАЛУ У САН МАРКОСУ

Конзуларни дан одржан је 29.септембра у Сан Маркосу, Северни округ Сан Дијега, Калифорнија, што је била прва посета представника Генералног конзулата српској заједници у том делу Калифорније.

С обзиром да је Конзуларни дан одржан у оквиру традиционалног Српског фестивала у Сан Маркосу, иначе највећег фестивала српске заједнице у Јужној Калифорнији, Генерални конзулат је имао свој штанд на којем су посетиоци имали прилике да разговарају са представницима Генералног конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Такође, том приликом су пружене могуће конзуларне услуге држављанима Републике Србије. На штанду су посетиоци имали прилике до добију туристички промотивни материјал, као и одговоре на питања у вези са инвестирањем у Србију.

Фестивал је посетило више од две хиљаде гостију. Поред лица српског порекла, гости Фестивала су били и амерички грађани, као и припадници других етничких заједница који бораве у најширој околини Сан Маркоса. Фестивал су посетили Jim Desmond, градоначелник Сан Маркоса и Rebecca Jones, заменица градоначелника Сан Маркоса, са којима се сусрео и конзул жеран Дејан Радуловић. Такође, Фестивалу су присуствовали свештеници српских православних цркава у Јужној Калифорнији. 

Помоћ и подршку у организовању Конзуларног дана су пружили свештеник Милован Катанић и представници црквено-школске општине “Света Петка” у Сан Маркосу на чему је Генерални конзулат посебно захвалан.
Галерију фотографија можете погледати овде.


TРЕНИНГ НОВАКА ЂОКОВИЋА СА ДЕЦОМ ИЗ ЧИКАГА

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је боравио у Чикагу ради учешћа на егзибиционом турниру Laver Cup.

Током борвака у Чикагу, Фондација Новака Ђоковића је организовала тренинг и дружење са преко 60-торо деце из Чикага која тренирају тенис. На тренингу су више од половине учесника била деца из овдашње српске заједнице, укључујући и ученике српских основних школа “Свети Сава” у Чикагу и Милвокију. Такође, Фондација је омогућила да преко 40 деце из српске заједнице прати тениски турнир један дан. Помоћ у окупљању деце пружио је Генерални конзулат у сарадњи са српским школама и родитељима деце.

Hа позив Фондације Новака Ђоковића представници Генераног конзулата су присуствовали донатарском скупу под називом “Доручак са шампионима” који је одржан у хотелу Ritz Carlton у Чикагу уз учешће Новака Ђоковића и тенисера Роџер Федерера као његовог госта. 

Галерију фотографија можете погледати овде.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова