Printer Friendly Version PRIJEM LEKARA I STOMATOLOGA @ 14 February 2024 03:11 AM

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu održan je prijem u čast delegacije Lekarskih komora Srbije i Beograda koje borave u Čikagu na poziv Srpsko američkog udruženja lekara i stomatologa (SAMDS).

Prisutnima se u zvaničnom delu programa prvo obratio generalni konzul Damjan Jović, koji je prvo pozdravio goste iz Beograda, Danila Jeremića, predsednika Lekarske komore Beograda, te Nikolu Bogosavljevića, njegovog kolegu iz Lekarske komore Srbije.

-Ove godine smo u Čikagu dočekali direktni let iz Beograda, ovog meseca otvaramo tri dopunske srpske škole, napravili smo nešto što je bitno za ekonomiju, za povezivanje naših ljudi, za našu decu i školstvo, a sad je red na Vas lekare, da smislimo i napravimo zajedno nešto veliko u zdravstvu, na korist naših ljudi i naše Srbije koju najviše volimo.
Razmena profesionalnog iskustva i znanja će biti dragocena za zdravstveni sistem u Srbiji. Poslednjih godina Srbija je u prlici da ulaže malo više novca u zdravstveni sistem nego ranije, u nove kliničke centre i obnovu domova zdravlja u Srbiji, a i naši lekari mogu da se usavršavaju i steknu nova znanja od najboljih. S druge strane naši lekari koji su u SAD, sticali su znanje na izvoru gde su najnovije tehnologije i srećni su što mogu to iskustvo da podele sa kolegama iz Srbije
, navodi Generalni konzul Damjan Jović.

Prijemu su pored najznačajnijih imena medicinske branše u američkoj dijaspori prisustvovali i predstavnici medija.
 

Izvor: serbiantimes.info, srpskatelevizija.com, novosti.rs