Printer Friendly Version ПРИЈЕМ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА @ 14 February 2024 02:55 AM

У Генералном конзулату Републике Србије у Чикагу одржан је пријем у част делегације Лекарских комора Србије и Београда које бораве у Чикагу на позив Српско америчког удружења лекара и стоматолога (САМДС).

Присутнима се у званичном делу програма прво обратио генерални конзул Дамјан Јовић, који је прво поздравио госте из Београда, Данила Јеремића, председника Лекарске коморе Београда, те Николу Богосављевића, његовог колегу из Лекарске коморе Србије.

-Ове године смо у Чикагу дочекали директни лет из Београда, овог месеца отварамо три допунске српске школе, направили смо нешто што је битно за економију, за повезивање наших људи, за нашу децу и школство, а сад је ред на Вас лекаре, да смислимо и направимо заједно нешто велико у здравству, на корист наших људи и наше Србије коју највише волимо.
Размена професионалног искуства и знања ће бити драгоцена за здравствени систем у Србији. Последњих година Србија је у прлици да улаже мало више новца у здравствени систем него раније, у нове клиничке центре и обнову домова здравља у Србији, а и наши лекари могу да се усавршавају и стекну нова знања од најбољих. С друге стране наши лекари који су у САД, стицали су знање на извору где су најновије технологије и срећни су што могу то искуство да поделе са колегама из Србије
, наводи Генерални конзул Дамјан Јовић.

Пријему су поред најзначајнијих имена медицинске бранше у америчкој дијаспори присуствовали и представници медија.

Извор: serbiantimes.info, srpskatelevizija.com novosti.rs