Printer Friendly Version GALA VEČE KONZULARNOG KORA U ČIKAGU @ 24 January 2020 05:32 AM

Uz podršku kancelarije gradonačelnika Čikaga 01. novembra 2010. godine održano je Konzularno gala veče kome su prisustvovali predstavnici 87 generalnih konzulata akreditovanih u Čikagu, predstavnici institucija, privrede i druge ugledne zvanice.

Nakon protokolarnog rukovanja, slikanja sa gradonačelnikom i predstavljanja svih prisutnih šefova konzulata okupljenima se obratila gradonačelnik Lori Lajtfut, koja je naglasila pozitivnu ulogu imigranata u izgradnji multikulturnog Čikaga. Ovom prilikom dekan konzularnog kora, gospođa Patricia Maza-Pittsford uručila je nagradu „globalni građanin“ predstavniku sponzora, kao i bivšem predsedniku sestrinskih gradova – posebne kancelarije pri gradskoj skupštini.

Ovaj događaj, koji je započeo skromnom inicijativom malog broja generalnih konzulata - među kojima je bio i Generalni konzulat R. Srbije, ubrzo je od strane kancelarije gradonačelnika prepoznat kao prilika za promociju Čikaga kao otvorenog grada.

GK R. Srbije predstavljao je konzul-žeran Milan Varadinović, koga je bivši generalni konzul Desko Nikitović, jedan od osnivača i počasni gost ovog događaja, veoma srdačno i ljubazno predstavio svojim prijateljima i saradnicima.