Printer Friendly Version ГАЛА ВЕЧЕ КОНЗУЛАРНОГ КОРА У ЧИКАГУ @ 22 January 2020 09:24 PM

Уз подршку канцеларије градоначелника Чикага 01. новембра 2010. године одржано је Конзуларно гала вече коме су присуствовали представници 87 генералних конзулата акредитованих у Чикагу, представници институција, привреде и друге угледне званице.

Након протоколарног руковања, сликања са градоначелником и представљања свих присутних шефова конзулата окупљенима се обратила градоначелник Лори Лајтфут, која је нагласила позитивну улогу имиграната у изградњи мултикултурног Чикага. Овом приликом декан конзуларног кора, госпођа Patricia Maza-Pittsford уручила је награду „глобални грађанин“ представнику спонзора, као и бившем председнику сестринских градова – посебне канцеларије при градској скупштини.

Овај догађај, који је започео скромном иницијативом малог броја генералних конзулата - међу којима је био и Генерални конзулат Р. Србије, убрзо је од стране канцеларије градоначелника препознат као прилика за промоцију Чикага као отвореног града.

Генерални конзулат Републике Србије представљао је конзул-жеран Милан Варадиновић, кога је бивши генерални конзул Деско Никитовић, један од оснивача и почасни гост овог догађаја, овом приликом веома срдачно и љубазно представио својим пријатељима и сарадницима.