Printer Friendly Version PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE U ČIKAGU @ 13 February 2019 08:54 PM

Konzul žeran Republike Srbije Dejan Radulović priredio je prijem povodom 15.februara – Dana državnosti Republike Srbije.
Prijemu su prisustvovali predstavnici regionalnih kancelarija američkih federalnih organa, savezne države Ilinois, grada Čikaga, predstavnici konzularnog kora, predstavnici srpskih organizacija i udruženja, predstavnici crkve i ugledni pojedinci srpske zajednice, kao i druge zvanice iz javnog života Čikaga.
Prijem je počeo intoniranjem himni Republike Srbije i SAD koje su otpevale članice pevačke grupe “Oko sokolovo” iz Čikaga. Prisutnim gostima se obratio konzul žeran Dejan Radulović koji je tom prilikom podsetio na istorijske događaje koji su vezani za datum Dana državnosti. Istakao je značaj koji Srbija pridaje razvoju bilateralnih odnosa sa SAD kao i zahvalnost za američku podršku Srbiji u procesu evropskih integracija. Takođe, konzul žeran  je istakao ulogu srpske zajednice u SAD u odnosima dve zemlje, njenom doprinosu razvoju grada Čikaga i preneo spremnost za dalje produbljivanje saradnje između zbratimljenih gradova Beograda i Čikaga.
Povodom Dana državnosti čestitke Generalnom konzulatu su uputili gradonačelnik Čikaga Rahm Emanuel i državni tužilac Ilinoisa Kwame Raoul.
Galeriju fotografija sa prijema možete pogledati ovde.