Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ @ 13 February 2019 08:42 PM

Конзул жеран Републике Србије Дејан Радуловић приредио је пријем поводом 15.фебруара – Дана државности Републике Србије.
Пријему су присуствовали представници регионалних канцеларија америчких федералних органа, савезне државе Илиноис, града Чикага, представници конзуларног кора, представници српских организација и удружења, представници цркве и угледни појединци српске заједнице, као и друге званице из јавног живота Чикага.
Пријем је почео интонирањем химни Републике Србије и САД које су отпевале чланице певачке групе “Око соколово” из Чикага. Присутним гостима се обратио конзул жеран Дејан Радуловић који је том приликом подсетио на историјске догађаје који су везани за датум Дана државности. Истакао је значај који Србија придаје развоју билатералних односа са САД као и захвалност за америчку подршку Србији у процесу европских интеграција. Такође, конзул жеран  је истакао улогу српске заједнице у САД у односима две земље, њеном доприносу развоју града Чикага и пренео спремност за даље продубљивање сарадње између збратимљених градова Београда и Чикага.
Поводом Дана државности честитке Генералном конзулату су упутили градоначелник Чикага Rahm Emanuel и државни тужилац Илиноиса Kwame Raoul.
Галерију фотографија са пријема можете погледати овде.