Printer Friendly Version KONZULARNI DAN U DALASU, TEKSAS @ 17 January 2019 06:47 PM

Obaveštavamo da će predstavnik Generalnog konzulata prisustvovati proslavi 20-godišnjice srpske pravoslavne crkve Sveta Tri Jerarha u Dalasu 17.febraura 2019.godine (1810 South Story Rd Irving, TX 75061).

Predstavnik Generalnog konzulata će tokom boravka na proslavi sa zadovoljstvom biti spreman da se sretne sa zainteresovanim licima koja budu imala pitanja iz konzularne nadležnosti.

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu datih ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se tekst ovlašćenja unapred dostavi u Word formatu, napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, na e-mail Generalnog konzulata. Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dostaviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu e-mail-a sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputstvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse. Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način. Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokumenata se mogu naći ovde.

Pozivamo državljane Republike Srbije u Teksasu da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa konzulom.

Molimo da ovu informaciju o Konzularnom danu u Teksasu podelite sa rođacima i prijateljima.