Printer Friendly Version КОНЗУЛАРНИ ДАН У ДАЛАСУ, ТЕКСАС @ 17 January 2019 06:44 PM

Обавештавамо да ће представник Генералног конзулата присуствовати прослави 20-годишњице српске православне цркве Света Три Јерарха у Даласу 17.фебраура 2019.године (1810 South Story Rd Irving, TX 75061).

Представник Генералног конзулата ће током боравка на прослави са задовољством бити спреман да се сретне са заинтересованим лицима која буду имала питања из конзуларне надлежности.

Напомињемо да ће овом приликом бити могуће да се потпишу и овере овлашћења, посебно она која се односе на наследна права и некретнине у Србији. За оверу датих овлашћења у прописаној форми је неопходно да се текст овлашћења унапред достави у Word формату, написан на српском језику, ћириличним писмом, на e-mail Генералног конзулата. Истовремено је неопходно доставити и копију важећег идентификационог документа (важећи пасош Р.Србије). Уколико давалац овлашћења нема важећи пасош Р.Србије, неопходно је доставити копију америчког важећег идентификационог документа (пасош, зелена карта или возачка дозвола). По пријему е-mail-а са наведеним документима, Генерални конзулат ће доставити упутство у вези са плаћањем конзуларне таксе. Наглашавамо да се овера докумената неће моћи реализовати на лицу места уколико претходно нису достављена на горе описани начин. Иначе, додатне информације у вези са овером докумената се могу наћи овде.

Позивамо држављане Републике Србије у Тексасу да искористе ову прилику и овере потребна документа или се сретну са конзулом.

Молимо да ову информацију о Конзуларном дану у Тексасу поделите са рођацима и пријатељима.