Printer Friendly Version PRAZNIČNI PRIJEM ZA DIJASPORU @ 14 December 2018 07:47 PM

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Generalnom konzulatu je održan tradicionalan prijem za predstavnike dijaspore i srpske zajednice.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Adventističke crkve, srpskih organizacija, udruženja, srpskih institucija kulture, predstavnici medija dijaspore i ugledni pojedinci iz srpske zajednice.

Prijem je realizovan u saradnji sa Er Srbija, te su prijemu prisustvovali predstavnici nacionalne avio kompanije, kao i turistički agenti iz Čikaga. Prisutnima se obratio konzul-žeran Dejan Radulović i tom prilikom se zahvalio na saradnji u protekloj godini i čestitao nastupajuće praznike. Istakao je značaj koji Republika Srbija pridaje saradnji sa dijasporom i posebno se zahvalio na doprinosu srpske zajednice u SAD obeležavanju 100-godišnjice Velikog rata i srpsko-američkog savezništva tokom Prvog svetskog rata.

Generalni konzulat koristi ovu priliku da svim državljanima Republike Srbije i pripadnicima srpske zajednice u SAD poželi srećne nastupajuće praznike. 

Galerija fotografija sa prazničnog prijema se može videti ovde.