Printer Friendly Version ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ @ 14 December 2018 07:38 PM

Поводом нoвогодишњих и божићних празника у Генералном конзулату је одржан традиционалан пријем за представнике дијаспоре и српске заједнице.

Пријему су присуствовали представници Српске православне цркве, Адвентистичке цркве, српских организација, удружења, српских институција културе, представници медија дијаспоре и угледни појединци из српске заједнице.

Пријем је реализован у сарадњи са Ер Србија, те су пријему присуствовали представници националне авио компаније, као и туристички агенти из Чикага. Присутнима се обратио конзул-жеран Дејан Радуловић и том приликом се захвалио на сарадњи у протеклој години и честитао наступајуће празнике. Истакао је значај који Република Србија придаје сарадњи са дијаспором и посебно се захвалио на доприносу српске заједнице у САД обележавању 100-годишњице Великог рата и српско-америчког савезништва током Првог светског рата.

Генерални конзулат користи ову прилику да свим држављанима Републике Србије и припадницима српске заједнице у САД пожели срећне наступајуће празнике. 

Галерија фотографија са празничног пријема се може видети овде.