Printer Friendly Version КОНЗУЛАРНИ ДАН НА СРПСКОМ ФЕСТИВАЛУ У ФЕНИКСУ, АРИЗОНА @ 8 November 2018 08:27 PM

Конзуларни дан је одржан је 3. новембра 2018. године у Фениксу, америчка држава Аризона, што је била прва посета представника Генералног конзулата српској заједници у тој америчкој држави.

С обзиром да је Конзуларни дан одржан у оквиру 16-тог Српског фестивала у Фениксу, Генерални конзулат је имао свој штанд на којем су посетиоци имали прилике да разговарају са представницима Генералног конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Том приликом су пружене могуће конзуларне услуге држављанима Републике Србије, како оним на боравку у Аризони тако и држављанима Србије који су овим поводом допутовали у Феникс из Калифорније, Неваде и Новог Мескика. На штанду су посетиоци имали прилике до добију туристички промотивни материјал, као и одговоре на питања у вези са инвестирањем у Србију.

 

У оквиру програма Фестивала наступе су имали фолклорни и певачки ансамбли из Феникса, као и гостујући фолклорни ансамбли из Калифорније и Ванкувера, Канада.    

Према процени организатора, Фестивал је посетило преко пет хиљада гостију. Поред лица српског порекла, гости Фестивала су били и амерички грађани, као и припадници других етничких заједница који бораве у најширој околини Феникса. Фестивал је посетио Mark Brnovich, државни тужилац Аризоне са којим се сусрео и конзул жеран Дејан Радуловић.

Помоћ и подршку у организовању Конзуларног дана су пружили свештеник Драгомир Туба и представници црквено-школске општине “Света Сава” у Фениксу на чему је Генерални конзулат посебно захвалан.

Галерију фотографија можете погледати овде.