Printer Friendly Version POSETA SRPSKOJ ZAJEDNICI U AUSTIN-u, TEKSAS @ 8 November 2018 07:05 PM

Konzul žeran Dejan Radulović je posetio srpsku zajednicu u Austin-u, američka država Teksas,  povodom proslave krsne slave crkve Cvetog Luke i 10-godišnjice od osnivanja parohije. 

Proslavi je prisustvovalo više od tri stotine parohijana i gostiju. Nakon liturgije i ceremonije sečenja slavskog kolača, kao i prigodnog programa, prisutnima su se obratili vladika Longin, otac Dragoljub Popović – sveštenik crkve i konzul-žeran Dejan Radulović. Konzul-žeran se tom prilikom zahvalio predstavnicima crkveno-školske opštine na saradnji sa Generalnim konzulatom, kao i naporima koji čine u očuvanju identiteta srpske zajednice u Teksasu. U programu su su učestvovali polaznici nedeljne škole crkveno-školske opštine u Austin-u, kao i gostujući folklorni ansambli “Zavičaj” iz Hjustona i “Rastko” iz Dalasa.

Prisustvo konzula žerana na proslavi je iskorišćeno da se istovremeno održi i Konzularni dan. Pružene se moguće konzularne usluge državljanima Republike Srbije na boravku u Teksasu, kao i obavljen veći broj razgovora u vezi sa konzularnim uslugama i drugim pitanjima u nadležnosti Generanog konzulata. Takođe, konzul žeran se sreo sa predstavnicima udruženja i istaknutim pojednicima i tom prilikom su razmotrene mogućnosti za realizaciju inicijativa i projekata u saradnji sa Generalnim konzulatom.    

Bila je to prva poseta predstavnika Generalnog konzulata srpskoj zajednici u Austin-u.

Generalni konzulat je zahvalan crkveno-školskoj opštini Sveti Luka u Austin-u na pruženoj pomoći i podršci tokom posete.