Printer Friendly Version ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У AUSTIN-у, ТЕКСАС @ 8 November 2018 07:01 PM

Конзул жеран Дејан Радуловић је посетио српску заједницу у Austin-u, америчка држава Тексас,  поводом прославе крсне славе цркве Cветoг Луке и 10-годишњице од оснивања парохије. 

Прослави је присуствовало више од три стотине парохијана и гостију. Након литургије и церемоније сечења славског колача, као и пригодног програма, присутнима су се обратили владика Лонгин, отац Драгољуб Поповић – свештеник цркве и конзул-жеран Дејан Радуловић. Конзул-жеран се том приликом захвалио представницима црквено-школске општине на сарадњи са Генералним конзулатом, као и напорима који чине у очувању идентитета српске заједнице у Тексасу. У програму су су учествовали полазници недељне школе црквено-школске општине у Austin-у, као и гостујући фолклорни ансамбли “Завичај” из Хјустона и “Растко” из Даласа.

Присуство конзула жерана на прослави је искоришћено да се истовремено одржи и Конзуларни дан. Пружене се могуће конзуларне услуге држављанима Републике Србије на боравку у Тексасу, као и обављен већи број разговора у вези са конзуларним услугама и другим питањима у надлежности Генераног конзулата. Такође, конзул жеран се срео са представницима удружења и истакнутим поједницима и том приликом су размотрене могућности за реализацију иницијатива и пројеката у сарадњи са Генералним конзулатом.    

Била је то прва посета представника Генералног конзулата српској заједници у Austin-у.

Генерални конзулат је захвалан црквено-школској општини Свети Лука у Austin-у на пруженој помоћи и подршци током посете.