Printer Friendly Version ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ПОВОДОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА 10. НОВЕМБРА @ 25 October 2018 05:01 PM

Поводом обележавања стогодишњице Дана примирја и српско-америчког савезништва у Првом светском рату у Генералном конзулату ће 10.новембра 2018. у 17,00 часова бити отворена изложба “Албум сећања на наше претке из Првог светског рата” (201 East Ohio Street, Suite 200 Chicago).  Позивницу можете наћи овде.  

Организатори изложбе су Савез потомака ратника Србије 1912-1920. и Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу.

Изложба фотографија пројекта „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“  приказује фотографије, ратне дневнике, војничка писма, дописне карте, споменице и осталу историографску грађу учесника Првог светског рата. То су јединствена сведочанства о ратним авантурама и страдањима српског војника у ратним  годинама, потиснутог са страница светске историје. Изложба „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата” резултат је жеље да се данас, сто године касније, ода дужна почаст том малом човеку из Великог рата за цивилизацију, и да се његово велико жртвовање за правду, истину, слободу и човечанство не избрише из нашег цивилизацијског памћења, већ постане културна баштина.

Програм се реализује уз подршку  Министарства спољних послова Републике Србије– Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Министарства културе и информисања Републике Србије.