Printer Friendly Version KONZULARNI DAN NA FESTIVALU U SAN MARKOSU @ 1 October 2018 07:49 PM

Konzularni dan održan je 29.septembra u San Markosu, Severni okrug San Dijega, Kalifornija, što je bila prva poseta predstavnika Generalnog konzulata srpskoj zajednici u tom delu Kalifornije.

S obzirom da je Konzularni dan održan u okviru tradicionalnog Srpskog festivala u San Markosu, inače najvećeg festivala srpske zajednice u Južnoj Kaliforniji, Generalni konzulat je imao svoj štand na kojem su posetioci imali prilike da razgovaraju sa predstavnicima Generalnog konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Takođe, tom prilikom su pružene moguće konzularne usluge državljanima Republike Srbije. Na štandu su posetioci imali prilike do dobiju turistički promotivni materijal, kao i odgovore na pitanja u vezi sa investiranjem u Srbiju. 

Festival je posetilo više od dve hiljade gostiju. Pored lica srpskog porekla, gosti Festivala su bili i američki građani, kao i pripadnici drugih etničkih zajednica koji borave u najširoj okolini San Markosa. Festival su posetili Jim Desmond, gradonačelnik San Markosa i Rebecca Jones, zamenica gradonačelnika San Markosa, sa kojima se susreo i konzul žeran Dejan Radulović. Takođe, Festivalu su prisustvovali sveštenici srpskih pravoslavnih crkava u Južnoj Kaliforniji. 

Pomoć i podršku u organizovanju Konzularnog dana su pružili sveštenik Milovan Katanić i predstavnici crkveno-školske opštine “Sveta Petka” u San Markosu na čemu je Generalni konzulat posebno zahvalan.
Galeriju fotografija možete pogledati ovde.