Printer Friendly Version КОНЗУЛАРНИ ДАН НА ФЕСТИВАЛУ У САН МАРКОСУ @ 1 October 2018 07:44 PM

Конзуларни дан одржан је 29.септембра у Сан Маркосу, Северни округ Сан Дијега, Калифорнија, што је била прва посета представника Генералног конзулата српској заједници у том делу Калифорније.

С обзиром да је Конзуларни дан одржан у оквиру традиционалног Српског фестивала у Сан Маркосу, иначе највећег фестивала српске заједнице у Јужној Калифорнији, Генерални конзулат је имао свој штанд на којем су посетиоци имали прилике да разговарају са представницима Генералног конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Такође, том приликом су пружене могуће конзуларне услуге држављанима Републике Србије. На штанду су посетиоци имали прилике до добију туристички промотивни материјал, као и одговоре на питања у вези са инвестирањем у Србију.

Фестивал је посетило више од две хиљаде гостију. Поред лица српског порекла, гости Фестивала су били и амерички грађани, као и припадници других етничких заједница који бораве у најширој околини Сан Маркоса. Фестивал су посетили Jim Desmond, градоначелник Сан Маркоса и Rebecca Jones, заменица градоначелника Сан Маркоса, са којима се сусрео и конзул жеран Дејан Радуловић. Такође, Фестивалу су присуствовали свештеници српских православних цркава у Јужној Калифорнији. 

Помоћ и подршку у организовању Конзуларног дана су пружили свештеник Милован Катанић и представници црквено-школске општине “Света Петка” у Сан Маркосу на чему је Генерални конзулат посебно захвалан.
Галерију фотографија можете погледати овде.