Printer Friendly Version KONZULARNI DANI TOKOM “SRBIJADE 2018” U KLIVLENDU @ 5 September 2018 04:57 PM

Konzularni dani u Klivlendu su održani 1. i 2.septembra tokom manifestacije “Srbijada 2018”. Manifestacija je održana na imanju srpske pravoslavne crkve Sveti Sava.    
Generalni konzulat je imao svoj štand na kojem su posetioci “Srbijade” imali prilike da razgovaraju sa predstavnicima Generalnog konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Najčešća pitanja su se odnosila na pružanje konzularnih usluga – izdavanje pasoša, prijem u državljanstvo, prijava rođenja deteta, prijava braka, carinske povlastice i drugo.
Na štandu su posetioci imali prilike do dobiju turistički promotivni materijal, brošure o investiranju u Srbiju i drugo. Više stotina lica je posetilo štand Generalnog konzulata.
“Srbijada” je tradicinalna manifestacija koja se održava od 1993.godine i koja okuplja srpsku zajednicu sa celog severnoameričkog kontinenta. Reč je o turniru srpskih fudbalskih klubova sa teritorije SAD i Kanade. Na ovogodišnjoj “Srbijadi” je učestvovalo je preko 50 srpskih fudbalskih klubova. Domaćin “Srbijade 2018” je bio fudbalski klub “Karađorđe” iz Klivlenda.