Printer Friendly Version КОНЗУЛАРНИ ДАНИ ТОКОМ “СРБИЈАДЕ 2018” У КЛИВЛЕНДУ @ 5 September 2018 04:53 PM

Конзуларни дани у Кливленду су одржани 1. и 2.септембра током манифестације “Србијада 2018”. Манифестација је одржана на имању српске православне цркве Свети Сава.    
Генерални конзулат је имао свој штанд на којем су посетиоци “Србијаде” имали прилике да разговарају са представницима Генералног конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Најчешћа питања су се односила на пружање конзуларних услуга – издавање пасоша, пријем у држављанство, пријава рођења детета, пријава брака, царинске повластице и друго.
На штанду су посетиоци имали прилике до добију туристички промотивни материјал, брошуре о инвестирању у Србију и друго. Више стотина лица је посетило штанд Генералног конзулата.
“Србијада” је традицинална манифестација која се одржава од 1993.године и која окупља српску заједницу са целог северноамеричког континента. Реч је о турниру српских фудбалских клубова са територије САД и Канаде. На овогодишњој “Србијади” је учествовало је преко 50 српских фудбалских клубова. Домаћин “Србијаде 2018” је био фудбалски клуб “Карађорђе” из Кливленда.