Printer Friendly Version KONZULARNI DAN U JUŽNOJ KALIFORNIJI @ 4 August 2018 09:23 PM


Generalni konzulat organizuje Konzularni dan u subotu, 29.septembra tokom Srpskog festivala u pravoslavnom hramu Svete Petke u San Marcos (1854 Knob Hill Road, San Marcos, CA 92069).

Predstavnici Generanog konzulata će 29.septembra biti prisutni u navedenom hramu i biće u prilici da prime moguće zahteve i odgovaraju na pitanja iz konzularne nadležnosti. Ovo se ne odnosi na podnošenje zahteva za pasoš, jer se ovi zahtevi mogu isključivo podneti u prostorijama Generalnog konzulata. 

Napominjemo da će ovom prilikom biti moguće da se potpišu i overe ovlašćenja, posebno ona koja se odnose na nasledna prava i nekretnine u Srbiji. Za overu ovlašćenja u propisanoj formi je neophodno da se telst ovlašćenja unapred dostavi u WORD formatu, napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, na e-mail: info@scgchicago.org.  Istovremeno je neophodno dostaviti i kopiju važećeg identifikacionog dokumenta (važeći pasoš R.Srbije). Ukoliko davalac ovlašćenja nema važeći pasoš R.Srbije, neophodno je dosataviti kopiju američkog važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš, zelena karta ili vozačka dozvola). Po prijemu е-mail-а sa navedenim dokumentima, Generalni konzulat će dostaviti uputsvo u vezi sa plaćanjem konzularne takse.

Naglašavamo da se overa dokumenata neće moći realizovati na licu mesta ukoliko prethodno nisu dostavljena na gore opisani način. Inače, dodatne informacije u vezi sa overom dokuemnata se mogu naći ovde

Pozivamo državljane Republike Srbije u Kaliforniji i susednim državama da iskoriste ovu priliku i overe potrebna dokumenta ili se sretnu sa predstavnicima Generalnog konzulata radi pitanja iz konzularne nadležnosti.