Printer Friendly Version “HIPNOZA JEDNE LjUBAVI” DUŠANA KOVAČEVIĆA U KULTURNOM CENTRU SERVANTES U ČIKAGU @ 7 May 2018 06:37 PM

Pozorišni komad “Hipnoza jedne ljubavi” Dušana Kovačevića, najvećeg srpskog savremenog dramskog pisca, predstavljen je u Kulturnom centru Cervantes u Čikagu. Organizatori predstavljanja srpskog komada su International Voices Project u saradnji sa američkim pozorištem “Vitalist Theatre” i Generalnim konzulatom Republike Srbije u Čikagu.
Uloge iz komada su čitali glumci “Vitalist Theatre”. Tekst drame je sa srpskog na engleski jezik preveo Dennis Barnett, profesor dramaturgije iz Ajove. Ovo je bilo prvo predstavljanje dramskog komada “Hipnoza jedne ljubavi” na engleskom jeziku.
Pozorišni komad je predstavljen u okviru devetog Festivala International Voices Project u Čikagu na kojem se predstavljaju i pozorišni komadi iz Španije, Poljske, Sirije, Kanade, Finske, Nemačke, Indije i Kanade.
Pre početka programa, publici su se obratili Patrizia Lombardi Acerra, izvršni direktor International Voices Project i predstavnica Generalnog konzulata Vesna Zafirovski koja se zahvalila na izboru srpskog dramskog pisca za Festival i istakla ulogu i značaj Dušana Kovačevića u srpskoj pozorišnoj i filmskoj umetnosti. Nakon čitanja komada, na pitanja gledalaca su odgovarali profesor Barnett i glumci “Vitalist Theatre”. 
Galeriju fotografija (Scott Dray) možete pogledati ovde.