Printer Friendly Version “ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ” ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ СERVANTES У ЧИКАГУ @ 7 May 2018 06:33 PM

Позоришни комад “Хипноза једне љубави” Душана Ковачевића, највећег српског савременог драмског писца, представљен је у Културном центру Cervantes у Чикагу. Организатори представљања српског комада су International Voices Project у сарадњи са америчким позориштем “Vitalist Theatre” и Генералним конзулатом Републике Србије у Чикагу.
Улоге из комада су читали глумци “Vitalist Theatre”. Текст драме је са српског на енглески језик превео Dennis Barnett, професор драматургије из Ајове. Ово је било прво представљање драмског комада “Хипноза једне љубави” на енглеском језику.
Позоришни комад је представљен у оквиру деветог Фестивала International Voices Project у Чикагу на којем се представљају и позоришни комади из Шпаније, Пољске, Сирије, Канаде, Финске, Немачке, Индије и Канаде.
Пре почетка програма, публици су се обратили Patrizia Lombardi Acerra, извршни директор International Voices Project и представница Генералног конзулата Весна Зафировски која се захвалила на избору српског драмског писца за Фестивал и истакла улогу и значај Душана Ковачевића у српској позоришној и филмској уметности. Након читања комада, на питања гледалаца су одговарали професор Barnett и глумци “Vitalist Theatre”. 
Галерију фотографија (Scott Dray) можете погледати овде.