Printer Friendly Version POSETA SRPSKOJ ZAJEDNICI U LOS ANĐELESU @ 27 April 2018 08:19 PM

Generalni konzulat je organizovao Konzularni dan u Los Anđelesu 22.aprila 2018.g.
Tom prilikom konzul žeran Dejan Radulović je posetio crkveno-školsku opštinu Svetog Save u San Gabrijelu, predgrađu Los Anđelesa. Prisustvovao je jutarnjoj liturgiji a potom se sreo sa predstavnicima crkveno-školske opštine koji su ga upoznali sa radom i aktivnostima srpske zajednice.
Konzul žeran je imao susret i razgovore sa državljanima Republike Srbije u vezi sa pitanjima iz konzularne nadležnosti. Tim prilikom je omogućeno da svi državljani, koji su se prethodno obratili Generalnom konzulatu, potpišu i overe isprave u zakonski propisanoj formi. Takođe, konzul žeran je istog dana posetio i pravoslavni hram u Arkadiji, predgrađu Los Anđelesa, gde je održavan Srpski festival. Tom prilikom se prisutnima obratio i upoznao ih sa nadležnostima Generalnog konzulata kao i informisao o otvaranju konzulata Republike Srbije u Los Anđelesu na čelu sa počasnim konzulom dr Rajanom Ozbornom. Takođe, odgovarao je na pitanja zainteresovanih lica iz oblasti konzularne nadležnosti.
Generalni konzulat je zahvalan crkveno-školskoj opštini Sveti Sava u San Gabrijelu na pruženoj pomoći i podršci u organizovanju posete i Konzularnog dana.
Galerija fotografija se može videti ovde.