Printer Friendly Version ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ @ 27 April 2018 08:14 PM

Генерални конзулат је организовао Конзуларни дан у Лос Анђелесу 22.априла 2018.г.
Том приликом конзул жеран Дејан Радуловић је посетио црквено-школску општину Светог Саве у Сан Габријелу, предграђу Лос Анђелеса. Присуствовао је јутарњој литургији а потом се срео са представницима црквено-школске општине који су га упознали са радом и активностима српске заједнице.
Конзул жеран је имао сусрет и разговоре са држављанима Републике Србије у вези са питањима из конзуларне надлежности. Тим приликом је омогућено да сви држављани, који су се претходно обратили Генералном конзулату, потпишу и овере исправе у законски прописаној форми. Такође, конзул жеран је истог дана посетио и православни храм у Аркадији, предграђу Лос Анђелеса, где је одржаван Српски фестивал. Том приликом се присутнима обратио и упознао их са надлежностима Генералног конзулата као и информисао о отварању конзулата Републике Србије у Лос Анђелесу на челу са почасним конзулом др Рајаном Озборном. Такође, одговарао је на питања заинтересованих лица из области конзуларне надлежности.
Генерални конзулат је захвалан црквено-школској општини Свети Сава у Сан Габријелу на пруженој помоћи и подршци у организовању посете и Конзуларног дана.
Галерија фотографија се може видети овде.