Printer Friendly Version PREZENTACIJA SRBIJE NA POSLOVNOM FORUMU @ 13 March 2018 07:50 PM

Ekonomske mogućnosti i poslovanje u Republici Srbiji su predstavljeni na poslovnom forumu “Doing Business in Eastern Europe”. Forum je organizovao College of Business na kampusu Governors State University u predrgađu Čikaga.

Na forumu su predstavljene tri zemlje – Poljska, Bugarska i Srbija. Učestvovali su predstavnici Univerziteta organizatora, Northeastern univerziteta iz Bostona, predstavnici Ministarstva trgovine SAD, Agencije za mala preduzeća SAD, Udruženja za međunarodnu trgovinu za oblast metropole Čikaga i drugi.   

Konzul žeran Dejan Radulović je održao prezentaciju o prednostima poslovanja i investiranja u Srbiji. Upoznao je prisutne sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Srbiji, preduzetim makroekonomskim merama, stvorenom poslovnom okruženju koji Srbiju svrstava u jednu od atraktivnijih lokacija za investiranje. Ukazao je na sve prednosti poslovanja u Srbiji a posebno na podsticaje finansijske podrške investitorima. Nakon prezentacije, prikazan je petominutni film Razvojne agencije Srbije “Zašto investirati u Srbiju”.

Nakon prezentacija sve tri zemlje, prisutni poslovni ljudi iz privatnog i bankarskog sektora su imali priliku da postavljaju pitanja.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.