Printer Friendly Version SVETOSAVSKE PROSLAVE U MILVOKIJU I ČIKAGU @ 31 January 2018 10:02 PM

Sveti Sava je svečano obeležen na više manifestacija u Čikagu i Milvokiju. Proslave su održane pri crkveno-školskim opštinama i srpskim školama. Svečane akademije uz prigodan kulturno-umetnički program su održane u srpskim osnovnim školama – Akademiji “Sveti Sava” u Čikagu i pravoslavnoj osnovnoj školi “Sveti Sava” u Milvokiju.

Konzul žeran Dejan Radulović je prisustvovao svetosavskoj proslavi u Milvokiju i tom prilikom čestitajući školsku slavu i slavu hrama “Svetog Save” istakao značaj koji srpska osnovna škola ima za očuvanje jezika, religije, kulture i tradicije srpskog naroda, odnosno za očuvanje srpske zajednice u ovom gradu. Istovremeno, konzul žeran je uručio prigodne knjige učenicama škole Ani Jurić i Nastasiji Radulović čiji su eseji nagrađeni na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola u državi Viskonsin. Tom prilikom istaknut je značaj ostvarenog uspeha i za afirmaciju srpske škole u Milvokiju.  

Takođe, konzul žeran Dejan Radulović je uputio pismo Akademiji “Sveti Sava” u Čikagu sa čestitkama za školsku slavu. 

Polaznici nedeljne nastave u svim crkveno-školskim oppštinama su takođe na svečani način i uz prigodan program obeležili školsku slavu sveti Sava.

Galerija fotografija sa svetosavskih proslava se može pogledati ovde.