Printer Friendly Version СВЕТОСАВСКЕ ПРОСЛАВЕ У МИЛВОКИЈУ И ЧИКАГУ @ 31 January 2018 09:49 PM

Свети Сава је свечано обележен на више манифестација у Чикагу и Милвокију. Прославе су одржане при црквено-школским општинама и српским школама. Свечане академије уз пригодан културно-уметнички прогрaм су одржане у српским основним школама – Академији “Свети Сава” у Чикагу и православној основној школи “Свети Сава” у Милвокију.

Конзул жеран Дејан Радуловић је присуствовао светосавској прослави у Милвокију и том приликом честитајући школску славу и славу храма “Светог Саве” истакао значај који српска основна школа има за очување језика, религије, културе и традиције српског народа, односно за очување српске заједнице у овом граду. Истовремено, конзул жеран је уручио пригодне књиге ученицама школе Ани Јурић и Настасији Радуловић чији су есеји награђени на такмичењу ученика основних и средњих школа у држави Висконсин. Том приликом истакнут је значај оствареног успеха и за афирмацију српске школе у Милвокију.  

Такође, конзул жеран Дејан Радуловић је упутио писмо Академији “Свети Сава” у Чикагу са честиткама за школску славу. 

Полазници недељне наставе у свим црквено-школским оппштинама су такође на свечани начин и уз пригодан програм обележили школску славу свети Сава.

Галерија фотографија са светосавских прослава се може погледати овде.