Printer Friendly Version PRIJEM ZA DIJASPORU U KONZULATU @ 4 December 2017 08:39 PM

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Generalnom konzulatu je održan tradicionalan prijem za predstavnike dijaspore. Istovremeno, prijem je bio posvećen i Srpskom filmskom festivalu koji je održan u Čikagu od 29.novembra do 3.decembra.

Prijemu su prisustvovali predstavnici srpskih organizacija, crkveno-školskih opština, udruženja, srpskih institucija kulure, predstavnici medija dijaspore i pojedinci iz srpske zajednice. Takođe, prijemu su prisustvovale i gošće Filmskog festivala – glumice Hristina Popović i Maša Dakić.

Prisutnima se obratio konzul-žeran Dejan Radulović i tom prilikom se zahvalio na saradnji u protekloj godini i čestitao nastupajuće praznike. Takođe, istakao je značaj Filmskog festivala za zajednicu u Čikagu i izrazio podršku organizatoru – listu srpske dijaspore u SAD “Ogledalo”. 

Ovom prilikom je Slavici Petrović iz Čikaga, osnivaču Srpskog filmskog festivala i vlasnici i urednici lista “Ogledalo”, uručena zahvalnica Generalnog konzulata za ukupan višegodišnji doprinos očuvanju identiteta, jezika i kulture srpske zajednice u SAD, njenom medijskom informisanju, jačanju veza sa maticom, kao i afirmaciji srpske kulture, posebno u oblasti filmske i pozorišne umetnosti.

Galerija fotografija sa prijema se može videti ovde.