Printer Friendly Version ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ У КОНЗУЛАТУ @ 4 December 2017 08:31 PM

Поводом нoвогодишњих и божићних празника у Генералном конзулату је одржан традиционалан пријем за представнике дијаспоре. Истовремено, пријем је био посвећен и Српском филмском фестивалу који је одржан у Чикагу од 29.новембра до 3.децембра.

Пријему су присуствовали представници српских организација, црквено-школских општина, удружења, српских институција кулуре, представници медија дијаспоре и појединци из српске заједнице. Такође, пријему су присуствовале и гошће Филмског фестивала – глумице Христина Поповић и Маша Дакић. 

Присутнима се обратио конзул-жеран Дејан Радуловић и том приликом се захвалио на сарадњи у протеклој години и честитао наступајуће празнике. Такође, истакао је значај Филмског фестивала за заједницу у Чикагу и изразио подршку организатору – листу српске дијаспоре у САД “Огледало”. 

Овом приликом је Славици Петровић из Чикага, оснивачу Српског филмског фестивала и власници и уредници листа “Огледало”, уручена захвалница Генералног конзулата за укупан вишегодишњи допринос очувању идентитета, језика и културе српске заједнице у САД, њеном медијском информисању, јачању веза са матицом, као и афирмацији српске културе, посебно у области филмске и позоришне уметности.

Галерија фотографија са пријема се може видети овде.