Printer Friendly Version ŠTAND KONZULATA NA “SRBIJADI 2017” @ 6 September 2017 09:53 PM

Generalni konzulat je imao štand na manifestaciji “Srbijada 2017” koja je održana od 1. do 3.septembra 2017. u Čikagu.

Posetioci “Srbijade” su imali prilike da na štandu razgovaraju sa predstavnicima Generalnog konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Najčešća pitanja su se odnosila na pružanje konzularnih usluga – izdavanje pasoša, prijem u državljanstvo, prijava rođenja deteta, prijava braka, carinske povlastice i drugo.

Takođe, na štandu su posetioci imali prilike da dobiju turistički promotivni materijal, brošure o investiranju u Srbiju i drugo. Takođe, svi zainteresovani su mogli da se upišu za e-mail listu GK.

“Srbijada” je tradicionalna manifestacija koja se održava od 1993.godine i koja okuplja srpsku zajednicu sa celog severnoameričkog kontinenta. Reč je o turniru srpskih fudbalskih klubova sa teritorije SAD i Kanade. Na ovogodišnjoj “Srbijadi” učestvovalo je preko 50 srpskih fudbalskih klubova. Domaćin “Srbijade 2017” je bio fudbalski klub “Ujedinjeni Srbi” iz Čikaga. Manifestacija je održana na imanju humanitarne organizacije Srpske bratske pomoći u predgrađu Čikaga. Manifestaciju je posetilo preko deset hiljada gostiju.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.