Printer Friendly Version ШТАНД КОНЗУЛАТА НА “СРБИЈАДИ 2017” @ 6 September 2017 09:50 PM

Генерални конзулат је имао штанд на манифестацији “Србијада 2017” која је одржана од 1. до 3.септембра 2017. у Чикагу.

Посетиоци “Србијаде” су имали прилике да на штанду разговарају са представницима Генералног конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Најчешћа питања су се односила на пружање конзуларних услуга – издавање пасоша, пријем у држављанство, пријава рођења детета, пријава брака, царинске повластице и друго.

Такође, на штанду су посетиоци имали прилике да добију туристички промотивни материјал, брошуре о инвестирању у Србију и друго. Такође, сви заинтересовани су могли да се упишу за е-mail листу ГК.

“Србијада” је традиционална манифестација која се одржава од 1993.године и која окупља српску заједницу са целог северноамеричког континента. Реч је о турниру српских фудбалских клубова са територије САД и Канаде. На овогодишој “Србијади” учествовало је преко 50 српских фудбалских клубова. Домаћин “Србијаде 2017” је био фудбалски клуб “Уједињени Срби” из Чикага. Манифестација је одржана на имању хуманитарне организације Српске братске помоћи у предграђу Чикага. Манифестацију је посетило преко десет хиљада гостију.

Галерију фотографија можете погледати овде.