Printer Friendly Version ВЕЧЕ КАРИКАТУРЕ И АНИМИРАНОГ ФИЛМА @ 8 May 2017 10:39 PM

У Генералном конзулату је одржано вече карикатуре и анимираног филма Зорана Јовановића из Београда, познатог карикатуристе и аутора анимираних филмова чије се име налази у Антологији најбољих карикатуриста и илустратора по избору “Њујорк тајмса”.

У Конзулату су биле изложене најбоље карикатуре Зорана Јовановића награђене на међународним фестивалима међу којима и карикатура “Генерал са крстовима” која је обележила његову професионалну каријеру. Такође, емитовани су анимирани филмови “Марксијанци”, “Заставе”, “Антидогмин”, “Libertas” и “Луди брод“.

Госта је представио конзул жеран који је потом говорио о стваралачком процесу, инспирацијама, утицају нових технологија на развој карикатуре, ангажовању и искуству током рада и боравка у Њујорку. Присутни су имали прилику да постављају питања.

Јовановићева остварења су приказана на фестивалима у Оберхаузену, Монтреалу, Кракову, Сиднеју, Београду, Загребу, Лондону, Аспену. Ретроспективе цртаних филмова имао је у кинотекама Харварда, Тел Авива, Јерусалима, Хаифе, у културним центрима Бомбаја, Њу Делхија, у студију Волта Дизнија.  Његови радови су представљени и у Музеју модерне уметности (МОМА) у Њујорку.

Галерију фотографија можете погледати овде.