Printer Friendly Version “КУМОВИ” ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА У CERVANTES-у @ 3 May 2017 10:07 PM

Позоришни комад “Кумови” Душана Ковачевића представљен је у Културном центру Cervantes у Чикагу. Организатори представљања српског комада су International Voices Project у сарадњи са америчким позориштем “Vitalist Theatre” и Генерални конзулатом Србије у Чикагу.

Улоге из комада су читали глумци “Vitalist Theatre”. Текст драме је са српског на енглески језик превео Dennis Barnett, професор драматургије из Ајове. Ово је било прво представљање драмског комада “Кумови” на енглеском језику.

Позоришни комад је представљен на осмом Фестивалу International Voices Project, који траје у Чикагу од 17.априла до 18.маја 2017.године. По први пут на овом Фестивалу је представљен српски драмски писац. Иначе, поред Србије у оквиру Фестивала су представљени и позоришни комади из Шпаније, Ирске, Финске, Румуније Немачке, Индије, Аустралије, Велса и Шведске. 

Пре почетка програма, присутним готима су се обратили Patrizia Lombardi Acerra, извршни директор International Voices Project и конзул жеран Дејан Радуловић који се захвалио на избору српског драмског писца за Фестивал и истакао улогу и значај Д.Ковачевића у српској позоришној и филмској уметности. Након читања комада, на питања гледалаца су одговарали професор Barnett и глумци “Vitalist Theatre”.

Галерију фотографија можете погледати овде