Printer Friendly Version GLASANJE U ČIKAGU I SAN FRANCISKU @ 13 March 2017 07:59 PM

Povodom predsedničkih izbora u Republici Srbiji Republička izborna komisija je donela odluku o otvaranju biračkih mesta u inostranstvu. Prema toj odluci, u SAD će biti otvorena četiri biračka mesta: Vašington, Njujork, Čikago i San Francisko.

Biračko mesto u Čikagu će biti otvoreno u Generalnom konzulatu Republike Srbije (201 E Ohio St. Suite 200 Chicago, IL 60611).

Biračko mesto u San Francisku će biti otvoreno u svečanoj sali SPC u Saratogi (18870 Allendale Ave. Saratoga, CA 95070).

Generalni konzulat preporučuje državljanima Srbije koji su se prijavili za glasanje u inostranstvu da pomoću svog JMBG elektronski provere da li su upisani za glasanje u inostranstvo, odnosno da li su na biračkom spisku za odgovarajuće biračko mesto – Čikago ili San Francisko. Proveru možete izvršiti ovde.   

Biračka mesta u SAD će biti otvorena 1. aprila 2017. od 7,00 do 20,00 časova.

Glasač na biračkom mestu je neophodno da se identifikuje sa važećim dokumentom izdatim isključivo od strane organa Republike Srbije – pasoš ili lična karta.  

Zakonski rok za prijavljivanje za upis na birački spisak za birače koji će glasati u inostranstvu je istekao 11.marta 2017.godine. Stoga Generalni konzulat moli državljane Srbije na boravku u SAD da više ne dostavljaju prijave za glasanje u inostranstvu jer više ne postoji mogućnost za njihovo procesuiranje nadležnim organima u Srbiji.