Printer Friendly Version ГЛАСАЊЕ У ЧИКАГУ И САН ФРАНЦИСКУ @ 13 March 2017 07:56 PM

Поводом председничких избора у Републици Србији Републичка изборна комисија је донела одлуку о отварању бирачких места у иностранству. Према тој одлуци, у САД ће бити отворена четири бирачка места: Вашингтон, Њујорк, Чикаго и Сан Франциско.

Бирачко место у Чикагу ће бити отворено у Генералном конзулату Републике Србије (201 E Ohio St. Suite 200 Chicago, IL 60611).

Бирачко место у Сан Франциску ће бити отворено у свечаној сали СПЦ у Саратоги (18870 Allendale Ave. Saratoga, CA 95070).

Генерални конзулат препоручује држављанима Србије који су се пријавили за гласање у иностранству да помоћу свог ЈМБГ електронски провере да ли су уписани за гласање у иностранство, односно да ли су на бирачком списку за одговарајуће бирачко место – Чикаго или Сан Франциско. Проверу можете извршити овде.   

Бирачка места у САД ће бити отворена 1. априла 2017. од 7,00 до 20,00 часова.

Гласач на бирачком месту је неопходно да се идентификује са важећим документом издатим искључиво од стране органа Републике Србије – пасош или лична карта.  

Законски рок за пријављивање за упис на бирачки списак за бираче који ће гласати у иностранству је истекао 11.марта 2017.године. Стога Генерални конзулат моли држављане Србије на боравку у САД да више не достављају пријаве за гласање у иностранству јер више не постоји могућност за њихово процесуирање надлежним органима у Србији.