Printer Friendly Version IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE @ 2 March 2017 06:32 PM

 

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE U ČIKAGU OBJAVLJUJE  

J A V N I   O G L A S

POVODOM PREDSEDNIČKIH IZBORA U REPUBLICI SRBIJI, 2. APRILA 2017. GODINE

 

Pozivaju se državljani Republike Srbije sa boravkom u SAD, na jurisdikcionom području Generalnog konzulata u Čikagu da se prijave radi glasanja u SAD, odnosno radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu.

U skladu sa Zakonskim rokovima za zaključivanje biračkih spiskova, prijave će se primati najkasnije do subote, 11. marta 2017. godine do 16,30 časova (lokalno vreme u Čikagu).

Napominjemo da je, shodno važećim propisima, neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima. Prijavu možete preuzeti ovde.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije potrebno je dostaviti konzulatu u Čikagu (poštom, faksom ili elektronskom poštom).

Adresa:

             Consulate General of the Republic of Serbia
             201 E Ohio St. Suite 200
             Chicago, IL  60611
Faks:   (312) 670-6787
E-mail:  info@scgchicago.org

Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka:

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko konzulata se može podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak (obrazac zahteva možete preuzeti ovde). U tom slučaju, neophodno je podneti istovremeno zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu.

Konzulat će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.