Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ @ 2 March 2017 06:15 PM

 

ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ ОБЈАВЉУЈЕ

Ј А В Н И   О Г Л А С

ПОВОДОМ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, 2. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

 

Позивају се држављани Републике Србије са боравком у САД, на јурисдикционом подручју Генералног конзулата у Чикагу да се пријаве ради гласања у САД, односно ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству.

У складу са законским роковима за закључивање бирачких спискова, пријаве ће се примати најкасније до 11. марта 2017. године до 16,30 часова (локално време у Чикагу).

Напомињемо да је, сходно важећим прописима, неопходно поднети нову пријаву без обзира на пријаве поднете раније ради учешћа на претходним изборима. Пријаву можете преузети овде.

Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша или личне карте Републике Србије потребно је доставити конзулату у Чикагу (поштом, факсом или електронском поштом).

Адреса:

             Consulate General of the Republic of Serbia
             201 E Ohio St. Suite 200
             Chicago, IL  60611
Факс:    (312) 670-6787
Е-mail:  info@scgchicago.org

Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка:

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, преко конзулата се може поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак (образац захтева можете преузети овде). У том случају, неопходно је поднети истовремено захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству. 

Конзулат ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за гласање.