Printer Friendly Version POSETA SRPSKOJ ZAJEDNICI U ST. LOUIS @ 10 November 2016 10:21 PM

Konzul žeran Dejan Radulović posetio je crkveno-školsku opštinu “Svete Trojice” u St. Louis i tom prilikom imao susret sa pripadnicima srpske zajednice. Konzul žeran je prisustvovao jutarnjoj liturgiji u crkvi “Svete Trojice” a potom  proslavi slave Kola srpskih sestara. Tom prilikom, konzul žeran se obratio prisutnima, čestitao slavu i obavestio o aktivnostima i nadležnostima Generalnog konzulata. Istovremeno, zahvalio se crkveno-školskoj opštini na naporima i aktivnostima koje čine kako bi očuvali identitet, jezik, kulturu i tradiciju srpske zajednice u St. Louis.

Pripadnici srpske  zajednice su se u razgovoru sa konzulom žeranom  interesovali za pribavljanje dokumenta iz Srbije, izdavanje pasoša, prijavu rođenja deteta ili braka, pitanja državljanstva i druga konzularna pitanja.

Sveštenik crkve otac Ljubomir Krstić se zahvalio na poseti i istakao značaj saradnje sa Generalnim konzulatom. Takođe, naglasio je da je ovo bila prva poseta predstavnika Generalnog konzulata crkveno-školskoj opštini u St. Louis.