Printer Friendly Version ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У ST. LOUIS @ 10 November 2016 10:19 PM

Конзул жеран Дејан Радуловић посетио је црквено-школску општину “Свете Тројице” у St. Louis и том приликом имао сусрет са припадницима српске заједнице. Конзул жеран је присуствовао јутарњој литургији у цркви “Свете Тројице” а потом  прослави славе Кола српских сестара. Том приликом, конзул жеран се обратио присутнима, честитао славу и обавестио о активностима и надлежностима Генералног конзулата. Истовремено, захвалио се црквено-школској општини на напорима и активностима које чине како би очували идентитет, језик, културу и традицију српске заједнице у St. Louis.

Припадници српске  заједнице су се у разговору са конзулом жераном  интересовали за прибављање документа из Србије, издавање пасоша, пријаву рођења детета или брака, питања држављанства и друга конзуларна питања.

Свештеник цркве отац Љубомир Крстић се захвалио на посети и истакао значај сарадње са Генералним конзулатом. Такође, нагласио је да је ово била прва посета представника Генералног конзулата црквено-школској општини у St. Louis.