Printer Friendly Version ПОСЛОВНИ ФОРУМ У КОНЗУЛАТУ @ 14 October 2016 08:49 PM

У Генералном конзулату је одржан Пословни форум на тему “Српске фирме и српски производи у САД – искуства, изазови и узајамна подршка”. Форум је организован у сарадњи са Српско-америчком привредном комором. 

На форуму су говорили Zachary Harris, саветник у Кабинету председника Владе Р.Србије, Зоран Голубовић из Српско-америчке привредне коморе Србије и представник за САД у Пословном савету дијаспоре при Привредној комори Србије и конзул-жеран Дејан Радуловић.

Истакнут је значај који Влада Републике Србије придаје привлачењу инвестиција и унапређењу економских веза са САД. У том контексту изражена је подршка иницијативама које доприносе јачању економске сарадње, као и пласирању српских производа и услуга на америчком тржишту. Поновљена је спремност и отвореност Генералног конзулата да са своје стране помогне заинтересованим инвеститорима и пословним људима у реализацији њихових иницијатива. 

Била је то прилика за сусрет пословних људи, презентације, размену искустава у пласирању српских производа и услуга на америчком тршиту. Указано је на све већу присутност српских фирми, пре свега малих и средњих предузећа која отварају своја представништва у САД и проширују своје пословање и на америчком тржишту. У том оквиру, представљене су фирме које послују у Чикагу или су повећале обим пословне сарадње са Србијом, односно САД (JPS Chicago  -JPC из Београда, DES d.o.o. из Суботице и Lav Imports из Чикага).

Након програма форума приређен је коктел за учеснике и госте чији су спонзори били фирме које су се представиле и Српско-америчка привредна комора.

Галерију фотографија можете погледати овде