Printer Friendly Version POSLOVNI FORUM U KONZULATU @ 14 October 2016 08:45 PM

U Generalnom konzulatu je održan Poslovni forum na temu “Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška”. Forum je organizovan u saradnji sa Srpsko-američkom privrednom komorom.  

Na forumu su govorili Zachary Harris, savetnik u Kabinetu predsednika Vlade R.Srbije, Zoran Golubović iz Srpsko-američke privredne komore Srbije i predstavnik za SAD u Poslovnom savetu dijaspore pri Privrednoj komori Srbije i konzul-žeran Dejan Radulović.

Istaknut je značaj koji Vlada Republike Srbije pridaje privlačenju investicija i unapređenju ekonomskih veza sa SAD. U tom kontekstu izražena je podrška inicijativama koje doprinose jačanju ekonomske saradnje, kao i plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tržištu. Ponovljena je spremnost i otvorenost Generalnog konzulata da sa svoje strane pomogne zainteresovanim investitorima i poslovnim ljudima u realizaciji njihovih inicijativa.  

Bila je to prilika za susret poslovnih ljudi, prezentacije, razmenu iskustava u plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tršitu. Ukazano je na sve veću prisutnost srpskih firmi, pre svega malih i srednjih preduzeća koja otvaraju svoja predstavništva u SAD i proširuju svoje poslovanje i na američkom tržištu. U tom okviru, predstavljene su firme koje posluju u Čikagu ili su povećale obim poslovne saradnje sa Srbijom, odnosno SAD (JPS Chicago  -JPC iz Beograda, DES d.o.o. iz Subotice i Lav Imports iz Čikaga).

Nakon programa foruma priređen je koktel za učesnike i goste čiji su sponzori bili firme koje su se predstavile i Srpsko-američka privredna komora.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde