Printer Friendly Version 15 GODINA AKADEMIJE “SVETI SAVA” U ČIKAGU @ 5 October 2016 04:30 PM

Srpska akdemija “Sveti Sava” u Čikagu je proslavila 15-godišnjicu od osnivanja.

Tim povodom u koncertnoj dvorani Nichols u Evanstonu održan je 1.oktobra 2016.godine svečani koncert na kome su učestvovali Maja Bogdanović, čelistkinja iz Pariza, meco-sopran Olga Bojović i pijanista Kristijan Civljak, gudački kvartet Škole za muzičke telanete iz Ćuprije, Srbija, hor Branko Radičević i studenti Akademije “Sveti Sava”.   

Proslava godišnjice škole je nastavljena i 2.oktobra 2016.godine liturgijom u pravoslavnom hramu „Sveto Vaskrsenje Hristovo” u Čikagu a potom  svečanom akademijom u crkvenom domu. Prisutnima se obratio ambasador Republike Srbije Đerđ Matković koji je čestitao godišnjicu i istakao značaj srpske škole u Čikagu. 

Ambasador Matković je takođe preneo čestitke i podršku školi ministra prosvete Republike Srbije Mladena Šarčevića. Konzul žeran Dejan Radulović je uručio zahvalnicu Generalnog konzulata za značajan doprinos škole u obrazovanju najmlađih generacija, očuvanju jezika, kulture, istorije i religije srpskog naroda.

U okviru akademije održan je i kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali učenici škole “Sveti Sava” i etno-grupa “Trag” iz Banja Luke.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde