Printer Friendly Version 15 ГОДИНА AКАДЕМИЈЕ “СВЕТИ САВА” У ЧИКАГУ @ 5 October 2016 04:26 PM

Српска акдемија “Свети Сава” у Чикагу је прославила 15-годишњицу од оснивања.

Тим поводом у концертној дворани Nichols у Еванстону одржан је 1.октобра 2016.године свечани концерт на коме су учествовали Маја Богдановић, челисткиња из Париза, мецо-сопран Олга Бојовић и пијаниста Кристијан Цивљак, гудачки квартет Школе за музичке теланете из Ћуприје, Србија, хор Бранко Радичевић и студенти Академије “Свети Сава”.  

Прослава годишњице школе је настављена и 2.октобра 2016.године литургијом у православном храму „Свето Васкрсење Христово” у Чикагу а потом  свечаном академијом у црквеном дому. Присутнима се обратио амбасадор Републике Србије Ђерђ Матковић који је честитао годишњицу и истакао значај српске школе у Чикагу.

Амбасадор Матковић је такође пренео честитке и подршку школи министра просвете Републике Србије Младена Шарчевића. Конзул жеран Дејан Радуловић је уручио захвалницу Генералног конзулата за значајан допринос школе у образовању најмлађих генерација, очувању језика, културе, историје и религије српског народа.

У оквиру академије одржан је и културно-уметнички програм у којем су учествовали ученици школе “Свети Сава” и етно-група “Траг” из Бања Луке.

Галерију фотографија можете погледати овде