Printer Friendly Version VIOLINISTA STEFAN MILENKOVIĆ SA LAKE FOREST SYMPHONY @ 15 September 2016 08:39 PM

Najpoznatiji srpski violinista Stefan Milenković je bio specijalni gost na koncertima Lake Forest simfonijskog orkestra održanim 10. i 11. septembra 2016. godine. Pod dirigentskom palicom američko-srpskog dirigenta Vladimira Kulenovića izvođene su kompozicije Betovena. Na početku koncerata izvedena je “Adagio for Strings” Samuela Barbera  u znak sećanja na žrtve terorističkih napada 11. septembra.
Oba koncerta su održana pred punom salom prevashodno američke ali i publike iz srpske zajednice koja je ovacijama pozdravila izvođače, muzičkog direktora Vladimira Kulenovića i specijalnog gosta Stefana Milenkovića.
Na poziv Generalnog konzulata i zahvaljujući saradnji sa Lake Forest Symphony, koncertu su prisustvovali članovi konzularnog kora u Čikagu koje su na početku koncerta pozdravili muzički direktor Vladimir Kulenović i izvršni direktor Susan Lape.
Konzul žeran Dejan Radulović se susreo sa  izvođačima i predstavnicima Lake Forest Symphony i tom prilikom im poželeo uspešnu 59-tu muzičku sezonu.
Nakon koncerta održan je koktel uz podršku i Generalnog konzulata.