Printer Friendly Version ПОНОВО УСПОСТАВЉЕН ЛЕТ ИЗМЕЂУ БЕОГРАДА И ЊУЈОРКА @ 21 July 2016 05:54 PM

После паузе од скоро четврт века, 23. јуна 2016. године, поново су успостављени директни летови из Београда до Њујорка. Компанија Air Serbia уводи летове за Њујорк који ће се одвијати пет пута недељно под бројевима YU500 и YU501, под истим ознакама којима су летели авиони претходне компаније ЈАТ Airways на директним летовима за Њујорк.

Авион airbus А330 којим ће се летови одвијати носи име Николе Тесле, најпознатијег америчког држављана српског порекла и има капацитет од 254 места у економској и бизнис класи. Први широкотрупни авион за интерконтиненталне летове редовног саобраћаја између Балкана и САД трeнутно је највећи авион у флоти компаније Air Serbia. Српска авиокомпанија сада је једина компанија у региону која имa директне летове за САД.

На свечаном отварању у Београду српски премијер Александар Вучић и амерички амбасадор Kyle Scott су нагласили да нова линија представља важан корак који ће подстаћи економске везе и раст, помоћи развој туристичких потенцијала и пружити додатни подстицај за позитиван развој укупних односа две земље.