Printer Friendly Version PONOVO USPOSTAVLJEN LET IZMEĐU BEOGRADA I NJUJORKA @ 21 July 2016 05:46 PM

Posle pauze od skoro četvrt veka, 23. juna 2016. godine, ponovo su uspostavljeni direktni letovi iz Beograda do Njujorka. Kompanija Air Serbia uvodi letove za Njujork koji će se odvijati pet puta nedeljno pod brojevima YU500 i YU501, pod istim oznakama kojima su leteli avioni prethodne kompanije JAT Airways na direktnim letovima za Njujork.

Avion airbus А330 kojim će se letovi odvijati nosi ime Nikole Tesle, najpoznatijeg američkog državljana srpskog porekla i ima kapacitet od 254 mesta u ekonomskoj i biznis klasi. Prvi širokotrupni avion za interkontinentalne letove redovnog saobraćaja između Balkana i SAD trenutno je najveći avion u floti kompanije Air Serbia. Srpska aviokompanija sada je jedina kompanija u regionu koja ima direktne letove za SAD.

Na svečanom otvaranju u Beogradu srpski premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Kyle Scott su naglasili da nova linija predstavlja važan korak koji će podstaći ekonomske veze i rast, pomoći razvoj turističkih potencijala i pružiti dodatni podsticaj za pozitivan razvoj ukupnih odnosa dve zemlje.