Printer Friendly Version PROSLAVA ZBRATIMLJENIH ODNOSA BEOGRADA I ČIKAGA @ 15 April 2016 06:38 PM

U Kulturnom centru Čikaga u dvorani Preston Bradley je održana proslava 10-godišnjice zbratimljenih odnosa između Beograda i Čikaga.

Organizator proslave je Chicago Sister Cities International, odnosno Komitet za saradnju sa Beogradom.

Prisutnima su se obratili kopredsedavajući Komiteta za saradnju sa Beogradom Desko Nikitović i Ljubiša Miličić. Kopredsedavajući Nikitović je podsetio na potpisivanje Povelje o bratimljenju dva grada, kao i na aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu. Takođe, najavio je angažovanje Komiteta na novim projektima posebno na onim koji će doprineti intenziviranju ekonomske saradnje između dva grada. U ime grada Čikaga obratila se Lisa Kohnke, direktor Direkcije za strateška partnerstva i globalne poslove u Kancelariji gradonačenika, koja je pročitala pozdravno pismo gradonačelnika Čikaga Rama Emanuela. Konzul žeran Dejan Radulović je u svom obraćanju istakao značaj jačanja zbratimljenih odnosa Beograda i Čikaga i istovremeno se zahvalio Organizaciji zbratimljenih gradova Čikaga i Komitetu za saradnju sa Beogradom na organizaciji proslave. Konzul žeran je tom prilikom pročitao pozdravno pismo koje je povodom proslave uputio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 

U programu su učestvovali violinista Stefan Milenković, folklorni ansambl “Božur”, srpski hor “Branko Radičević” i Goran Ivanović Trio. Program je vodila Tanja Babić, novinar i voditelj jutaranjeg programa ABC7. U dvorani su bile izloženi radovi slikarke Gordane Nenadović.

Galeriju fotografija sa proslave možete pogledati ovde.