Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ЗБРАТИМЉЕНИХ ОДНОСА БЕОГРАДА И ЧИКАГА @ 15 April 2016 06:34 PM

У Културном центру Чикага у дворани Preston Bradley је одржана прослава 10-годишњице збратимљених односа између Београда и Чикага.

Организатор прославе је Chicago Sister Cities International, односно Комитет за сарадњу са Београдом.

Присутнимa су се обратили копредседaвајући Комитета за сарадњу са Београдом Деско Никитовић и Љубиша Миличић. Копредседавајући Никитовић је подсетио на потписивање Повеље о братимљењу два града, као и на активности које су реализоване у претходном периоду. Такође, најавио је ангажовање Комитета на новим пројектима посебно на оним који ће допринети интензивирању економске сарадње између два града. У име града Чикага обратила се Lisa Kohnke, директор Дирекције за стратешка партнерства и глобалне послове у Канцеларији градоначеника, која је прочитала поздравно писмо градоначелника Чикага Рама Емануела. Конзул жеран Дејан Радуловић је у свом обраћању истакао значај јачања збратимљених односа Београда и Чикага и истовремено се захвалио Организацији збратимљених градова Чикага и Комитету за сарадњу са Београдом на организацији прославе. Конзул жеран је том приликом прочитао поздравно писмо које је поводом прославе упутио градоначелник Београда Синиша Мали. 

У програму су учествовали виолиниста Стефан Миленковић, фолклорни ансамбл “Божур”, српски хор “Бранко Радичевић” и Горан Ивановић Трио. Програм је водила Тања Бабић, новинар и водитељ јутарањег програма ABC7. У дворани су биле изложени радови сликарке Гордане Ненадовић.

Галерију фотографија са прославе можете погледати овде.