Printer Friendly Version ЈАВНИ ОГЛАС ПОВОДОМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, 24. АПРИЛА 2016. @ 11 April 2016 07:36 PM

Позивају се држављани Републике Србије са боравком у САД, на јурисдикционом подручју Генералног конзулата у Чикагу да се пријаве ради гласања у САД, односно ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. У складу са Законом, пријаве ће се примати у Генералном конзулату Републике Србије у Чикагу најкасније до 2.априла 2016. године до 16,30 часова (чикашко време).

Јурисдикционо подручје Генералног конзулата у Чикагу следеће државе: Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, Wyoming, Wisconsin, Guam.

Напомињемо да је, сходно прописима, неопходно поднети нову пријаву без обзира на пријаве поднете раније ради учешћа на претходним изборима.

Формулар за пријаву можете преузети овде.

Попуњен и својеручно потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша или личне карте Републике Србије потребно је доставити Генералном конзулату у Чикагу поштом, факсом или е-mail-ом.

Адреса: Consulate General of the Republic of Serbia
             201 E Ohio St. Suite 200
             Chicago, IL  60611
Фаx: (312) 670-6787
Е-mail: info@scgchicago.org

Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка:

http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, преко Генералног конзулата се може поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак. Образац захтева можете преузети овде. У том случају, неопходно је поднети истовремено захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству.

Генерални конзулат ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за гласање.